Няма човек, който да обгърне Родопа с един поглед.
0886 39 25 96

Екскурзия по маршрут – Бургас-Девин-Триград-Ягодинска пещера-Бургас

zapadnirodopi.com

от - авг 11, 2021


Скъпи приятели, с радост Ви каним на тридневна екскурзия в Западни Родопи!

Дати: 24.09-26.09.21 г.

Програмата за пътуването можете да прочетете тук.

За информация и записвания – тел.: 0895/520 020. 

Маршрутът включва посещение на няколко забележителни места в Западни Родопи:

Брацигово - град-символ на Българското възраждане, на Априлското въстание и на Брациговската архитектурно-строителна школа, градът на Васил Петлешков – героят, изрекъл думите „Сам съм, други няма“, спасявайки съратниците си от Априлското въстание.

Popova_kashta

Девин – популярен балнео-климатичен курорт, един от градовете с най-много слънчеви дни в годината в България. Зимата е топла и мека, а лятото прохладно.

zashtitena_zona_devinska_reka_640

Това до голяма степен се определя и от изобилието на вода и множеството топли минерални извори, които образуват под недрата на Девин огромно подземно езеро.

музейна сбирка девин

Триград – китно селце, разположено в Триградското ждрело, отправна точка на много туристически пътеки и маршрути, водещи до природни, културни и исторически забележителности. Триградският карстов район е един от най-големите карстови райони в България. Тук има над 150 пещери, като седем от тях са били праисторически обитания.

Музей на мечката

Ягодинска пещера – разположена на десния бряг на Буйновска река и част от Буйновското ждрело, Ягодинската пещера е сред най-посещаваните пещери в България. Намира се на 3 км от с. Ягодина. Общата дължина на галериите на пещерата е над осем километра и това я нарежда сред най-дългите у нас. В пещерата се влиза през специално направен вход към най-долния от нейните три етажа, който е благоустроен и осветен. Температурата в него е между 6 и 8 ° С целогодишно.

Входът на Ягодинска пещера

Екскурзията е организирана от партньорите ни от Ем Енд Джи Турс ЕООД.

Програмата за пътуването – тук.

За информация и записвания – тел.: 0895/520 020.

Елате в чудните Западни Родопи!