Няма човек, който да обгърне Родопа с един поглед.
0886 39 25 96

Сезонен пакет Зима


Зимите в Западни Родопи са меки и приятни, а ако има сняг – и романтични… Въздухът трепти от свежест, а небето е безбрежно синьо.

 Балнеология и СПА в Девин

 1 ден. Пристигане в град Девин и настаняване. Медицински преглед и консултация за лечебни пакети  и за програмите за отслабване, релаксация, красота. Избор на процедури – джакузи, лечебна гимнастика,  топло-лечебни средства – сауна, парни и кални бани, специализирани вани и лечебен пакет. Провеждане на избраната процедура. Разходка за опознаване на град Девин.

2 ден. До обяд – втора процедура по избраната програма. Почивка. След обяд – здравословна и ободряваща пешеходна разходка по еко-пътеката „Струилица-Калето-Лъката”, изградена в най-новата защитена местност в България – „Поречието на река Девинска“. Маршрутът е лек и приятен, с продължителност до 3 часа в двете посоки. Пакетът „Балнеология и СПА“ е подходящ за всички сезони. През лятото желаещите могат да допълнят разходката с минерален плаж в плувния комплекс с 3 басейна и ресторант в началото на еко-пътеката.

3 ден. Преди обяд – последна процедура според избрания пакет. Свободно време за разходка в Девин. (През лятото, възможност за разходка с лодка по язовир „Цанков камък“). Обяд и отпътуване.

 Други интересни туристически обекти и атракции, които да посетите в района:

„Слонът“ – природно скално образувание, поразително наподобяващо слон. Намира се на 5 километра по асфалтовият път  от гр. Девин в посока Доспат.

Параклис „Свети  Георги“ – намира се в землището на гр. Девин, на левият бряг на река Девинска. От  параклиса се разкриват красиви гледки към долината на реката и към града. До него се достига по асфалтов път – на 2 км от центъра на града и след това по пътека – 10 мин.Параклис Св. Георги

Параклис „Свети  Дух“ – намира се в землището на гр. Девин, на северните склонове на планината над града. До него се достига по пътека за около 1 час от центъра на града.

Църквата „Свети Иван Рилски“ в Девин, построена през 1936 г., посветена на най-големия български светец, закрилник на България – Св. Иван Рилски.

Водопадът „Самодивско пръскало“ – в местността „Струилски дол” е един от най-красивите и високи водопади в Родопите  и България. Височината на водния пад е около 45-50 м, като водата пада почти директно, плъзгайки се по ръбовете на скален рид. Намира се в страни от приказната екопътека „Струилица-Калето-Лъката” на около 1 час 30 мин по пътека от град Девин.

Град Доспат и язовир „Доспат“ – пристигайки в гр. Доспат Вие можете да разгледате уникалната изложба на български родопски носии в местното читалище,  да отидете на риболов (костур,  шаран, кефал, уклей, червеноперка и пъстърва)  или да се разходите  с лодка по язовира, да обядвате в рибен ресторант. Доспат е на 39 км по асфалтов път  от Девин

Село Триград – пристигайки в с. Триград можете да посетите пещерата Дяволското гърло, „Музеят на Мечката”, да участвате в екстремно приключение в Харамийската пещера, да направите целодневен пешеходен преход по маркирана пътека до защитената местност „Чаирите” или до резервата „Шабаница”. Триград се намира на 26 км по асфалтов път  от гр. Девин.

Село Ягодина – пристигайки в с. Ягодина можете да посетите красивото Буйновско ждрело и Ягодинската пещера в него, да погледнете от високо над Родопа планина от панорамната площадка „Орлово око”. Намира се на 23 км по асфалтов път  от гр. Девин.

Град Брацигово – независимо дали напускате или пристигате в Родопите,  не пропускайте да посетите град Брацигово. Пристигайки в гр. Брацигово можете да посетите градския Исторически музей, да разгледате Архитектурен комплекс „Попова къща” с експозицията  на Брациговската архитектурно-строителна школа; да разгледате Етнографски  комплекс „Кънева къща” и разположената в нея богата етнографска експозиция; да посетите църквата „Св. Йоан Предтеча” с най-високата камбанария – дело на Брациговските майстори. Брацигово отстои на 77 км от гр. Девин.

 Виж още:

Кратък маршрут, Западни родопиКратък маршрут:

Сезонен пакет Пролет