Няма човек, който да обгърне Родопа с един поглед.
0886 39 25 96

Приключенски туризъм


Ако търсите разтоварване чрез спорт и обичате активния туризъм – Западни Родопи са вашето място за почивка и приключенски туризъм! Изживейте своето приключение в земите на Орфей – почувствайте волността на планината!!! Скално катерене, проникване в пещери, конна езда, планинско колоездене, трекинг, офроуд – регионът предоставя отлични възможности за активен спорт и настаняване за всеки вкус и всеки джоб. Регион Западни Родопи е пълен с гледки, спиращи дъха, остри зъбери, ждрела и буйни реки, вековни гори и тучни поляни, и кристален планински въздух! триградско ждрелоТеренът предоставя отлична възможност за приключения – според подготовката и възможностите Ви. За запалените велосипедисти, Европейският велосипеден маршрут „Пътят на Желязната завеса“, минава през територията на регион Западни Родопи и по-точно, маршрутът минава през град Доспат и селата Змеица, Борино и Беден, след което продължава към село Широка лъка.

Регион Западни Родопи е подходящ и за почивка на семейства с деца – множество туристически пътеки дават възможност за движение и спорт. На язовирите Доспат и Цанков камък можете да се повозите с лодка, да ловите риба или просто да се любувате на залеза. разходка с лодкаКрай язовир Доспат можете да лагерувате на палатка и да преживеете вълнуващи приключения. Ако отседнете в Девин и Триград пък можете да си подарите ваканция на кон – отлично подготвените инструктори от конните бази в региона ще направят почивката Ви незабравима.Конен туризъм, Триград, Западни Родопи

Можете също така да проникнете в необлагородената Харамийска пещера – истинско силно изживяване, Проникване в Харамийска пещераа ако не сте почитател на толкова силните емоции – можете да посетите осветените и облагородени пещери Дяволското гърло и Ягодинската пещера. Край Девин може да се разходите по екопътеката Струилица-Калето-Лъката, да посетите  красивия водопад Самодивското пръскало или просто да се разхождате на чист въздух пеша или с велосипед. Не пропускайте да посетите уникалната рампа Орлово око над Буйновското ждрело и местността Вълчи камък, от които се разкриват удивителни панорамни гледки към целите Родопи!

След изпълнения с приключения ден, срещите с гостоприемните домакини и домашно приготвената вкусна храна ще Ви дарят уют и топлина, които затрогват и се помнят дълго.

ястия-пъстърва

 

Според времето, с което разполагате, предлагаме на вниманието Ви два пакета – с две и пет нощувки:

Кратък маршрут, Западни родопиКратък маршрут:
Триградско и Буйновско ждрело

 

Дълъг маршрут, Западни Родопи

Дълъг маршрут

От Равногор до Доспат