Няма човек, който да обгърне Родопа с един поглед.
0886 39 25 96

Риболов в Западни Родопи


Туристически пакет

РИБОЛОВ В ЯЗОВИР ДОСПАТ

(3 дни, пакет риболов)

1 ден. До обяд – пристигане в град Доспат и настаняване в къщи за гости (в семейни хотели). Свободно време за почивка и обяд. След обяда – образователна екскурзия до язовир „Доспат” и разглеждане на язовира (общо около 3.30 часа в двете посоки, вкл. с разглеждането, включващо беседа за региона, за историята на язовира и за риболова в него). Разходката включва най-интересните и красиви заливи на язовир Доспат.

Вечеря с местни специалитети. Възможност за организиране на фолклорна програма.

2 ден. След закуска – ден за риболов в района на язовира. риболов на яз. ДоспатЗа рибарите се предлага специализиран риболовен пакет, включващ възможност за смяна на зоните за риболов и организиран пикник за обяд.

За придружаващите лица: преди обяд – пешеходен екотур „Язовир Доспат – перлата на Родопа”. Предвижда се бране на лековити билки и горски плодове с почивка в туристически бази. След обяд – запознаване с Доспат – посещение на Музея на родопската чешма, на Туристическия информационен център, на изложбената зала в центъра и на специализираната постоянна изложба на Доспатската носия в читалище „Иван Вазов”.

Вечерта – вечеря в рибен ресторант с уловена през деня риба и с доспатски ястия.

 3 ден. Кратък сутрешен риболовен сеанс из язовира. Посещение на стената на язовир „Доспат”. Обяд и отпътуване.

Виж още:

Дълъг маршрут, Западни РодопиДълъг маршрут (6 дни)

Лов в Западни Родопи

Допълнителна информация за любителите на риболова: Освен язовир Доспат, отлични условия за риболов в Западни Родопи предоставят още язовирите Въча, Тешел и Цанков камък, и реките Буйновска, Въча, Девинска, Доспат и Караджа дере (Сърнена река).  В зоната за риболовен туризъм с дължина около 3 км, обособена по екопътеката „Струилица-Калето-Лъката”, също можете да упражнявате любимото си хоби. Зоната се поддържа от ДЛС „Извора” и риболовът в нея е платен – заплаща се такса за целия ден. През 2013 г. по европейски проект на МИРГ „Високи Западни Родопи – Батак, Девин и Доспат” край скалното образувание „Слонът” на брега на река Широколъшка е изграден кът за риболов, отдих и наблюдение.