Няма човек, който да обгърне Родопа с един поглед.
0886 39 25 96

Програма на екскурзията до Западни Родопи от Бургас


За любителите на приказните Родопи – тридневна екскурзия с тръгване от Бургас!

Дати: 24.09-26.09.21 г., Цена 170 лв.

За информация и записвания – тел.: 0895/520 020, Даниела Вълкова.

Програма на екскурзията:
1 Ден: Отпътуване в 07.00ч. по маршрут Бургас – Брацигово – Девин. Кратки почивки по-пътя. 14:00 Пристигане в Брацигово, град-символ на Българското възраждане, на Априлското въстание и на Брациговската архитектурно-строителна школа. Брацигово е градът на Васил Петлешков – героят, изрекъл думите „Сам съм, други няма“, спасявайки съратниците си от Априлското въстание.
Разглеждане на Градски исторически музей, в който се съхранява единственото оригинално в България „черешово топче”, както и оригинално знаме на участниците в Априлското въстание;
Посещение на родната къща на Васил Петлешков; разглеждане на Експозиция „Брациговска архитектурна школа“, разположена в „Попова къща”, която представя дейността на брациговските майстори през Възраждането и Новото време;
Отпътуване за Девин. Настаняване, разглеждане на Девин. Вечеря в хотела. Нощувка.
2 Ден: Продължаваме към село Триград, посещение в музея на мечката. На връщане към Девин- посещение в музея на пъстървата, разположен на пътя от Девин към Доспат край село Грохотно.
Връщане в Девин. Следобедна разходка по еко пътека „Струилица“, разположена в защитената местност „Поречието на река Девинска”. Възможност за минерален плаж и вечеря в ресторантите край басейна. Завръщане в града. Вечеря в хотела. Нощувка.
3 Ден: След закуска – освобождаване на хотела и отпътуване за с. Ягодина, посоещение на Ягодинската пещера, която е сред най-посещаваните пещери в България. Намира се на 3 км от с. Ягодина. Общата дължина на галериите на пещерата е над осем километра и това я нарежда сред най-дългите у нас. В пещерата се влиза през специално направен вход към най-долния от нейните три етажа, който е благоустроен и осветен. Температурата в него е между 6 и 8 ° С целогодишно.
Отпътуване за Бургас. Пристигане в Бургас около 20.00ч.

Цената включва:

⁠Транспорт с лицензиран автобус
2 нощувки със закуски и вечери в Девин хотел 3* /настаняване в двойни/тройни стаи/.
Пътни и магистрални такси.
Екскурзовод
Медицинска застраховка с лимит 2000 евро за лица до 65г.
Цената не включва:

Допълнителни екскурзии по желание и входни такси за музей и т.н.
Доплащане за единична стая – 20 лв на вечер.
Цената е валидна при група от минимум 35 пълноплащащи туристи.
Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването – 3 дни преди датата на отпътуване;